Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tilapia 1/2 kg
cebula 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
kawałek selera
olej
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ocet 2 łyżki
sól, pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecka

Ryby przyprawić odstawić na 2 h do lodówki. Po tym czasie usmażyć na oleju. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę, gotować 5 min, z dodatkiem octu. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać olej, wodę i przyprawy dusić na małym ogniu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ryby. Warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym i ułożyć na rybach. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 11.01.2012 10:48
fajne
beatkaa153 11.09.2011 20:12
uwielbiam taką rybkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak