Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po żydowsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 200 g
połowa chałki
jajko
sól, cukier
migdały 200 g
karp 2 wypatroszony

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po żydowsku

Karpia oczyścić ,i zdjąć skórę mielimy wraz z chałką dodajemy sparzone rodzynki, i migdały. Doprawiamy solą i cukrem. Dodajemy żółtko, ubijamy pianę z białka i dodajemy do masy. Całą masę wyrabiamy bierzemy tetrową pieluchę i smarujemy tłuszczem. Układamy skórę z karpia układamy farsz i zwijamy w rulon. Całość związujemy. Gotujemy w wywarze rybnym przez ok 50 min. Podajemy w porcjach lub zalanego galaretą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 21.06.2012 23:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak