Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierka do frytek

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierka do frytek

1. Przygotuj ziemniaki jak na frytki. Przepłucz dwukrotnie, by wypłukać jak najwięcej skrobii. Dobrze wysusz, możesz je zawinąć w ściereczkę.

2. W miseczce wymieszaj mąkę z przyprawami (np. mąkę kukurydzianą). Dodaj to co lubisz, ja zazwyczaj daję paprykę słodką, czosnek, cebulkę suszoną. Na 4 łyżki mąki, starczy po jednej - dwie łyżeczki każdej z przypraw.

3. Osączone ziemniaki posypuj mąką z przyprawami i smaż w głębokim tłuszczu do zrumienienia panierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.04.2013 10:08
nie pomyślałabym o tym
jasiek 28.04.2011 19:13
trzeba będzie wypróbować
jolaxa 09.01.2011 17:11
ciekawe
Ania69 14.11.2010 17:34
super
gacopierz23 03.10.2010 12:08
muszę wypróbować
kakiaa 22.07.2010 11:41
Interesujące. Jak będę robić frytki to wypróbuję:)
rosik93 18.06.2010 10:53
Już dawno nie robiłem domowych frytek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak