Roladki z twarożkiem

Roladki z twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynki

    8 średnich plasterków
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • ogórek

    1 średniej wielkości
  • papryki

    1/2 strąka
  • śmietany

    2 łyżki
  • groszku konserwowego

    1/2 puszki
  • żelatyny

    2-3 łyżeczki
  • sól, pieprz

    1 do smaku
  • bulion warzywny

    1/2 litra
  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy i kroimy drobną w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Ser ucieramy ze śmietaną i łączymy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany twarożek kładziemy na plasterki szynki i zwijamy w roladki. Na półmisek wysypujemy groszek. Roladki układamy na półmisku. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalewamy roladki. Dowolnie dekorujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Piotr24

27.08.2011 19:51
b. ładnie podane

kochanyptysiu

01.03.2011 19:10
PIEKNIE WYGLADAJA

accee

26.02.2011 21:53
Extra

Monika179

27.10.2010 13:17
wyglada naprawde pysznie

Katarzyna/kate1980

26.09.2010 13:39
mniam mniam

katarzynka455

22.09.2010 08:41
urocze

unikat23

18.08.2010 22:17
pięknie wygląda, jak ty robisz te ozdoby?

rosik93

28.07.2010 11:39
apetycznie wygląda

beatkaa153

01.06.2010 10:43
W składnikach zagubił się szczypiorek za co przepraszam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat