Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 25 szt.
ceula 1 szt
śmietana kwaśna 200 ml
koperek 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
mąka kartoflana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby dzień wcześniej namoczyć. Ugotować grzyby w lekko osolonej wodzie, wyciągnąć je łyżką cedzakową, drobno pokroić i wrzucić znów do wywaru. Kwaśną śmietanę osolić, wymieszać z mąką kartoflaną i dodać do grzybów. Zagotować doprawić pieprzem. Tuż przed podaniem posypać koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 29.06.2011 08:01
super lubię grzyby
halina17 10.02.2011 18:12
smaczny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak