Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt.
sałata rzymska 1 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów

Pory dokładnie umyć, odciąć górne liście, przeciąć wzdłuż, pokroić w pół krążki. Sałatę drobno pokroić, połączyć z porami i skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić sola i pieprzem, polać surówkę, wymieszać i posypać pokruszonymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak