Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip musztardowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
mleko 1 szkl.
serek wiejski 200 g
sól, pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dip musztardowy

Do miski wlewamy 1/4 szklanki mleka, dodajemy żelatynę, czekamy aż żelatyna napęcznieje. Resztę mleka zagotować. Napęczniałą żelatynę zalewamy gorącym mlekiem i miksujemy, aż żelatyna się rozpuści. Dodajemy pozostałe składniki: serek, musztardę, sól i pieprz i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Przelewamy do salaterki i czekamy aż stężeje. Przed podaniem dip trzeba wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak