Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe z kawą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy mielone 1,5 szkl.
jajko 6 szt
cukier 1 szkl.
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z kawą

Z białek i 1 łyżki cukru ubić pianę. Żółtka utrzeć z resztą cukru, dodać orzechy, kawę, tartą bułkę i proszek do pieczenia. Dodać pianę i ostrożnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy, piec w temp. 150 stopni około 45 minut. Można przekroić i posmarować gotowym kremem orzechowym, polać orzechową polewą Gellwe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.06.2011 14:30
pysznie
zbysio 18.03.2011 21:02
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak