Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos owocowy do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
cytryna 1/2 szt
musztarda 1 łyzka
galaretka porzeczkowa 6 łyżek
pieprz 1/4 łyżeczki
sól
wino czerwone 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos owocowy do mięs

Owoce obrac ze skórki. Skórki pokroić na drobno i wrzucic do rondelka, dolac wino i zagotowac. Wystudzić. Z pomarańczy i cytryny wydusić sok, wymiszac, dodac musztardę, sól, pieprz i galaretkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak