Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt.
śmietana do zup 1/2 szkl.
mąka kartoflana 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
borowiki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa

Dzień wcześniej namaczamy grzyby, gotujemy je w tej samej wodzie. Wszystkie warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach zalewamy gorącą wodą, dodajemy sól do smaku gotujemy. . Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoto na oliwie i dodajemy do warzyw. Grzyby wyciągamy łyżką cedzakową i drobno kroimy, wraz z wywarem dodajemy do włoszczyzny. Mąkę kartoflaną rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 12.08.2011 23:00
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak