Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w glazurze z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
cebula
wino czerwone wytrawne 1/4 szklanki
sos sojowy 1/4 szklanki
cukier 1 łyzka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w glazurze z grilla

Zrobic glazurę: wymieszac wino, sos sojowy, cukier i imbir. Cebule pokroić w talarki, kurczaka w kostke ok. 3 cm. Na patyczki do grillla nadziewac naprzemienie kurczaka i cebulę. Ułożyc na rozgrzanym ruszcie i smarowac glazurą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 25.09.2013 08:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak