Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 sztuka
skrzydełka kurczaka 2-3 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
żur 1 szklanka
śmietana do zabielenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Włoszczyznę pokroić na mniejsze kawałki i wraz ze skrzydełkami ugotować wywar. następnie przecedzić go. Dodać podpieczoną na ogniu cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz żur. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/104933/zakwas-do-zurku.html
Gotować kilka minut. Zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i pierzem oraz majerankiem. żurek świetnie smakuje z jajkiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.02.2014 00:17
pyszny żurek
Ewelina47 04.07.2012 22:33
pycha
IlonaAlbertos 25.03.2012 21:10
Domowy żur smakuje najlepiej.
iknbozka 30.11.2011 12:18
mniam
Margo1 30.11.2011 09:05
bardzo lubię
Olaa 26.10.2011 09:24
mniaamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak