Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z ryby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 2 łyżki
kasza manna 3 łyżki
filet z dowolnej ryby 250 g
ziemniaki 250 g
natka pietruszki 2 łyżki
Szczypiorek cienki 2 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: placki z ryby

Ziemniaki umyć, obrać i ugotować. Najlepiej od razu z ziemniakami na parze ugotować rybę. Następnie rybę połączyć wraz z ziemniakami dodać kaszę i śmietanę. Szczypiorek, małą cebulkę i natkę drobno posiekać i dodać do masy. Formować małe kotleciki maczać je w rozbełtanym jajku(do którego można dodać od razu sól i pieprz), bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.06.2013 07:45
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 26.03.2012 11:42
Muszą być smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak