Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg.
cebula
oliwa 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sok z pomarańczy 4 łyżki
ketchup pikantny 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sos tabasco 1/2 łyżeczki
oregano 1/4 łyżeczki
rozmaryn 1/4 łyżeczki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: udka na pikantnie

cebulę obrać i drobno posiekać,wymieszać z oliwą,octem winnym,sokiem z pomarańczy,ketchupem,sosem sojowym i tabasco,udka umyć i polać marynatą wymieszać i odstawić na 3-4godz.zamarynowane udka ułożyć na tackach do grillowania posmarowanych oliwą i postawić na rozgrzanym grillu po czym upiec ok.10min.co jakiś czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.06.2012 00:06
coś w sam raz dla mnie
IKrakowianka 12.02.2011 23:07
Fajny sposób na kurczaka
Danuta8 11.02.2011 16:01
lubię ostre jedzonko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak