Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pulpecikowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 800 g
brokuł duży 1 sztuka
jaja 2 sztuki
żółty ser starty 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pulpecikowa

Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć:
1. pulpeciki
2. brokuł podgotowany rozdzielony na różyczki
3. żółty ser tarkowany
Zapiekać z piekarniku, aż ser się rozpuści i zarumieni.

Pulpeciki:
Mięso mielone doprawić przyprawą do mięsa mielonego Prymat, dodać 2 jaja, formować małe pulpeciki, wrzucać do garnka z wrzątkiem, podgotować 20 min. Przełożyć na patelnię i dodatkowo obsmażyć na oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.03.2011 00:30
pycha
MAŁY 18.02.2011 11:31
fajne
IZABELA29 16.02.2011 10:08
bardzo fajny
Zofia12 01.06.2010 08:49
Smaczny i bardzo sycący obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak