Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
bułka czerstwa 3 szt.
jajko 2 szt.
śmietana kwaśna 3 łyżki
cebula 1 szt.
mleko 3 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Czosnek suszony Prymat
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe placuszki

Bułkę namoczyć w mleku.Pierś kurczaka umyć,pokroić w kostkę,zmielić w maszynce razem z odciśniętą bułką.Cebulę pokroić w kosteczkę,usmażyć.Przestudzoną dodać do mięsa.Wbić dwa jajka,dodać śmietanę,natkę pietruszki,przyprawić do smaku.Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką placuszki,smażyć na zloty kolor.Są dobre do obiadu z ziemniakami,frytkami,ale na kanapce smakują równie dobrze.Z tych proporcji wyszło mi 12 placuszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna83 10.02.2011 15:44
a jak cała wejdzie przez otwór elektrycznej maszynki?:)
Henryka2 10.02.2011 15:16
Ciekawy przepis, tylko nie rozumiem, po co mam kroić pierśw kostkę, skoro i tak zaraz jązmielę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak