Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jagodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 30 dkg
jaja 3
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jagodowy

Umyte jagody zasypać połową cukru. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a następnie rozpuścić w gorącej, zagotować. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę dalej ubijając dodawać po jednym żółtku. Jagody rozetrzeć, dodać do masy i wymieszać z żelatyną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.01.2012 16:16
przepyszny
Anna138 12.12.2011 11:54
pycha
Iwona51
Iwona51 21.02.2011 12:51
smaczne
suzana 10.02.2011 14:28
uwielbiam jagódki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak