Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo-budyniowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1\\2 szkl
masło 1\\2 szt
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo-budyniowe.

Zagnieść ciasto z podanych składników. Dodaję 2 żóltka i 1 całe jajo. Wyłożyc na prostokątną blachę.

Masa budyniowa:
1 l mleka
3 budynie czekoladowe
Ugotować budynie i jeszcze gorące wylać na ciast. Można posypać rodzynkami.

Masa serowa:
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
4 serki waniliowe
3 jajka, białko
budyń śmietankowy
Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodawać serki , wsypać budyń i wymieszać. Białka ubić na pianę wymieszać z masą serową. Wylać na budyń.
Sernik piec 40 min w 180* po upieczeniu można polać polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak