Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo-miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
jaja 4 szt
olej 4 łyżki
miód 8 dag
śmietana 2 łyżki
mąka 5,5 szkl
mleko 1 szkl
cukier 1,5 szkl
Soda oczyszczona Prymat 2 lyżki
bakalie
cynamon 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżka
goździki mielone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo-miodowe

Masło, jaja, olej i śmietanę utrzyj na jednolitą masę. Wlej do niej wrzący miód, energicznie mieszając. Dodaj mąkę, wymieszaj. Wlej wrzące mleko, wymieszaj. Wsyp cukier, sodę, pokrojone bakalie i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonych i posypanych tartą bułką foremek na muffinki. Piecz 55 min w temp. st. Wyjmij, ostudź, polej babeczki roztopioną czekoladą, udekoruj rodzynkami w czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak