Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
cebula 3 szt
wino czerwone wytrawne 2 szkl
boczek wędzony 20 dag
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
olej 2 łyżki
papryka 2 szt
bulion wołowy 5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę boczek i wszystko razem przesmażyć. Podlać bulionem i winem, przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Dusić do miękkości. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.01.2014 17:35
Lubię takie zupki.
mirosława4 08.12.2013 15:50
bardzo lubię
Motorek 20.04.2012 19:55
smaczna
Iwusia 21.02.2012 23:25
uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak