Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
mleko 120 ml
parmezan starty 10 dag
szczypiorek posiekany 2 łyżki
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z parmezanem

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z mlekiem, parmezanem, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie ostrożnie dodać masę żółtkową. Rozgrzać olej i masło na dużej patelni i smażyć omlet po obu stronach, dopóki nie przyrumieni się na złocistobrązowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak