Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka pieczarkowo-serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ser zóty 1/2 kg
szczypiorek 1 pęczek
majonez słoiczek mały 225 ml
sól, pieprz do smaku
masło 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pieczarkowo-serowa

Umyte i wysuszone białe pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię z roztopionym masłem wrzucić pieczarki, poddusić je na niezbyt dużym ogniu, aby puściły sok. Przekładamy do miski i studzimy w lodówce. W między czasie kroimy gotowane jajka i szczypiorek w kostkę. Ścieramy ser również na tarce z grubymi oczkami. Wyciągamy ostudzone pieczarki odlewamy sok, który puściły, dodajemy jajka, szczypiorek, pieprz i majonez, wszystko mieszamy. Jeśli jest za mało słona doprawić solą. Sałatka jest najlepsza po kilkugodzinnym chłodzeniu w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 24.05.2011 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak