Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wulkany bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała czekolada
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
mleczna czekolada 2 tabliczki
skórka z limonki
kremówka 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wulkany bananowe

1,5 tabliczki mlecznej czekolady roztopić nad parą. Małe filiżaneczki lub pucharki wyłożyć folią spożywczą a następnie wysmarować je roztopioną czekoladą tak aby po zastygnięciu utworzyły się miseczki czekoladowe. Wstawić do lodówki do zastygnięcia miseczek.
Banany zmiksować na mus. Dodać ubitą kremówkę i roztopioną białą czekoladę. Następnie żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody i po ostudzeniu dodać do musu bananowego. Mus wymieszany z żelatyną porozlewać do czekoladowych miseczek. Wstawić do lodówki żeby stężało. Pozostałe pół tabliczki mlecznej czekolady roztopić i dodać do niej skórkę z limonki. Przestudzić ją i wysmarować nią wierzch musu bananowego. Wstawić do lodówki żeby czekolada zastygła.
Odwrócić filiżaneczki(pucharki) \"do góry nogami\" na talerzyki i zdjąć folię.
Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak