Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Irenki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 0.5 szklanki
żółtko jajek 1
masło 250 g 0.5
kakao 1 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Irenki

Powyższe składniki na ciasto szybko zarabiamy i wkladamy na godzine do lodówki. w tym czasie przygotowujemy mase serowa

1 kg tlustego sera
25 dag masła
25 dag cukru
4 jajka
2 budynie śmietankowe
10 dag rodzynek
1 olejek cytrynowy

Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem i żóltkami, dodajemy pomału zmielony ser i budynie w proszku. na koniec mieszamy delikatnie z białkami ubitymi na sztywna piane. Dodajemy rodzynki i olejek.

Mrożone ciasto dzielimy na 2 częsci. Jedną ucieramy na wysmarowaną blache, nastepnie wykladamy mase serową i na wierch ucieramy drugą czesc ciasta.
Pieczemy przez 60 minut w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.02.2013 07:34
dobry sernik
Bernadeta1 05.12.2012 10:41
pyszny sernik
sara1 29.05.2012 21:57
Oj Irenka się postarała,świetny przepis
Ewelina47 22.04.2011 07:54
na Wielkanoc pycha
MAR3STA 13.02.2011 10:31
za takim z kakao to ja wprost przepadam;)
Danuta8 13.02.2011 09:38
lubię serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak