Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z białą kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
kapusta biała 1
cebule 2
jajko 4
margaryna
grysik 1 szklanka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z białą kapusta

Grysik gotujemy na sypko. cebule kroimy w dobną kostke i przesmażamy na 2 łyzkach margaryny do miekkosci z dodatkiem soli. Kapuste drobno szatkujemy i obgotowujemy ja aby byla lekko miękka. Następnie mieso mieszamy z odcisnietą kapusta, usmażoną cebulą i ugotowanym grysikiem - dodajemy jajka oraz do smaku sól, pieprz i jarzynke. Formujemy zgrabne kotleciki, lekko dosciskamy dlonią i smażymy na oleju po obu strnach na rumiano (nie obtaczamy tych kotletów w bułce)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 30.07.2012 16:17
pycha!
motomaniak 22.06.2011 20:12
mniam
marzencia2007 02.06.2011 16:05
kiedyś jadłam takie, super :)
Magdalena/26Mooi 25.03.2011 18:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak