Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z ketchupem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 1 lyżka
ketchup 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżeczka
śmietanka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z ketchupem

W rondelku rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, i lekko zrumienić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną i paprykę wymieszać z niewielką ilością wody, połączyć z grzybami, dodać ketchup, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietankę, wymieszać, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 14.11.2011 10:24
pycha
Wafelek2601 25.06.2011 08:40
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak