Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona panga w ziołach z frytkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 płaty
frytki 250 g
pietruszka zielona do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej roślinny do polannia
pomidor 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona panga w ziołach z frytkami

Rybę płuczemy pod bieżącą wodą następnie suszymy na ściereczce bądź ręczniku papierowym.
Kładziemy na sreberko i podsypujemy ziołami : koperek,pietruszka,majeranek,pieprz.
Następnie podlewamy odrobiną oleju.
Zawijamy sreberko i odkładamy na blaszkę.
Na tą samą blaszkę wysypujemy frytki i podlewamy je olejem oraz odrobiną soli je sypiemy.

Wszystko tak przyrządzone wkładam do rozgrzanego piekarnika do temp.200 sto.
i pieczemy około 20-25min.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 03.03.2011 20:45
zdrowa ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak