Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ze szprotek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 3-4 szt
sok z cytryny 1 łyżka
sól
czarny pieprz swiezo zmielony
natka pietruszki 2 łyżki
szprotki 1 (w oleju)
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze szprotek

Jajka obrać, utrzeć na dużych oczkach tarki. Rybki odsączyć z oleju, starannie rozgnieść. Cebulki razem ze szczypiorkiem posiekaj jak najdrobniej. Wymieszaj starannie: jajka, rybki, cebulę, natkę i sok z cytryny. W miarę potrzeby dosolić do smaku, przyprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.09.2011 17:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak