Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 50 dag
mąka ziemniaczana 15 dag
jajko 1 szt
jabłka 1/2 kg
masło 2 lyżki
oliwa 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z jabłkami

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, oliwę i wyrobić ciasto. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Z ciasta robić małe placuszki, kłaść na nich kawałki jabłek i dokładnie zlepiać brzegi, formując kulki. Gotować w osolonej wodzie, do chwili aż jabłka będą miękkie. Wyjąć łyżką cedzakową na talerze, polać stopionym masłem, oprószyć cynamonem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 26.02.2014 18:32
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 05.08.2013 15:58
Smakowite knedle.
Łukasz15 11.10.2012 16:33
Bardzo dobre
Monika193
Monika193 14.08.2011 22:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak