Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdzóweczki z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 5 łyżek
jajko 2 sztuki
drożdże 7 dkg
śmietana 1 szklanka
olej roślinny 1 łyżka
wódka 2 łyżki
ser biały 1 kostka
cukier waniliowy 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzóweczki z białym serem

Do miski dodajemy śmietanę i mieszamy z drożdżami i cukrem.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie.
Przykrywamy ściereczką miskę i odstawiamy do ciepłego miejsca do wyrośnięcia.
Następnie podsypać trochę mąką stolnicę i ugnieść ciasto.
Ciasto wałkować , wycinać krążki.

Następnie do miseczki wkładamy biały ser i mieszamy go z cukrem waniliowym i żółtkiem, białko zostawiamy do posmarowania bułeczek.

Nakładamy na każdy krążek farsz i zlepiamy , kładziemy na blaszce z papierem do pieczenia.

Pieczemy w temp 150sto. około 20min.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak