Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety faszerowane szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 1\\2 kg
szpinak 40 dag
główka czosnku
jajko
olej 1 łyżka
sól
pieprz
twaróg 20 dag (nie kwaśny)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety faszerowane szpinakiem

Dusimy chwilkę szpinak na patelni dodając 2 ząbki czosnku , doprawić solą , pieprzem może być świeżo zmielony kolorowy , potem wystudzić i wymieszać szpinak z serem i jajkiem . W każdym filecie kroimy nożem kieszonki i napełniamy je farszem , porcje kurczaka zawinąć w natłuszczona folię aluminiową i pieczemy tylko 25 minut , tylko każdy kawałek pieczemy oddzielnie w temp 180 st. razem z kurczakiem pieczemy tylko nieobrane ząbki czosnku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 11.12.2012 22:43
ekstra przepis
ElizaT 11.02.2011 10:18
Chciałam napisać, że lubię mięsko :) a skojarzyło mi się z rybą bo filety, ech byłam myślami chyba na śniadaniu już...
Margo1 10.02.2011 11:47
elizka filety nie ryby
ElizaT 10.02.2011 11:44
muszą być dobre,a ja lubię ryby ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak