Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po koreańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
kapusta pekińska 25 dag
ząbek czosnku 2 szt
jajko 1 szt
mąka 2-3 łyzki
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po koreańsku

Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z poszatkowana kapusta pekińska, posiekanym szczypiorkiem, papryka, zmiażdżonym czosnkiem, ubitym jajkiem, maka i proszkiem do pieczenia. Masę dokładnie wyrobić. Rozgrzać olej na płaskiej patelni, smażyć niewielkie okrągłe placuszki na złoty kolor(około 4 minuty z każdej strony). Podawać z gotowym sosem sojowo-octowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak