Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
żółtko jajek 3
gęsta śmietana 1 łyżka
spirytus 1 łyżka
aromat

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

wszystkie skladniki dokladnie razem wyrabiamy, olejek może być dowolnego smaku 9oprócz migdałowego czy rumowego). Wałkujemy ciasto dośc cienko, a następnie kroimy ciasto nma rownomierne dośyć chude prostokąty, środek każdewgo z nich podłużnie nacinamy, a następnie przeplatamy przez tą dziurke ciasto. Pieczemy w rozgrzanym, głębokim tluszczu na rumiany kolor po obu stronach. Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 02.10.2013 09:24
muszę sam spróbować :)
misia53 25.11.2011 21:12
Trzeba odkurzyć przepis ,bo zbliża sie czas na faworki ....
Mati13 11.02.2011 16:06
lubie;)
mysza666 10.02.2011 18:37
jej jak dawno nie robiłam, a tak bym zjadła...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak