Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z białym serem i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świderki 1 paczka
biały ser 1 sztuka
boczek 10 dkg
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z białym serem i boczkiem

Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia następnie dodajemy makaron i solimy wodę.
W czasie gdy makaron się nam gotuje kroimy boczek i dodajemy go na patelnie z olejem.
Smażymy go do uzyskania skwarków.

Gdy kluski się nam ugotują odlewamy je i przelewamy zimną wodą, następnie nakładamy na talerze i posypujemy białym serem + skwarkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak