Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasutera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 15 dag
miód 50 ml
mąka 10 dag
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasutera

Jajka ubić z cukrem i miodem na gęstą masę. W trakcie ubijania dosypywać mąkę. Wlać ciasto do wysmarowanej masłem prostokątnej blach. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Następnie zamieszać łyżką i piec dalej 3 minut. Ciasto wystudzić w blaszce, posypać cukrem pudrem i pokroić w paski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 15.06.2011 08:42
fajny przepis
Małgorzata113 28.07.2010 10:10
prosty i ciekawy przepis
MAŁGORZATA108 16.07.2010 15:49
Szkoda, że bez zdjęcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak