Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś z kapustą kwaśną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1
sól
kapusta 1 litr
słonina 25dkg
cebule 3
pieprz
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś z kapustą kwaśną

Kwaśną kapustę dusimy ze słoniną i dodaniem upieczonej cebuli. Wyjmujemy z gęsi kości, rozcinając ją przez grzbiet, doprawić solą i pieprzem. Nadziewamy kapustą i zaszywamy. Obkładamy słoniną i pieczemy w piekarniku. Na koniec zalewamy sosem klarownym, złożonym z bulionu i sosu, który znalazł się z gęsi przy jej pieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 11.06.2012 08:57
super
LuKaSz4761 11.06.2012 08:57
super
marzencia2007 15.04.2011 12:27
moja babcia taką gęś robi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak