Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluskii z fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
mąka 1 szklanka
śmietana 1/4 szklanki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluskii z fasoli

Fasolę wypłukać, zalać wodą i odstawić. Na drugi dzień fasolę ugotować, wystudzić i zemleć w maszynce do mielenia. Do zmielonego grochu dodać śmietanę, jajka, mąkę i przyprawy. Można też dolać odrobinę ( jakieś 3 łyżki wody ). Wyrobić z tych składników ciasto na stolnicy. Później z ciasta formować długie wałki i kroić je pod skosem.
Osoloną wodę zagotować w garnku i wrzucać do niej kluski. Gotować jakieś 5 - 6 minut.
Podawać gorące polane śmietaną lub stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 29.07.2011 19:35
coś nowego
Neetka90 01.07.2011 13:21
super ;-)
grazia1 24.05.2011 17:29
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak