Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w marynacie z piwa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
por 2 szt
piwo 1 szkl
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
rozmaryn 1 łyzeczka
musztarda 2 łyżki
papryka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marynacie z piwa

Mięso podzielić na porcje, posmarować musztardą, zalać piwem i pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Następnie wyjąć z marynaty, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na brytfannie. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 1 godziny polewając od czasu do czasu marynatą wymieszaną z 1/4 szkl wody. Na 20 minut przed końcem pieczenia dodać pokrojone pory, paprykę, rozmaryn i ziarna gorczycy. Żeberka podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.06.2013 13:56
Bardzo sycące danie.
mirosława4 07.05.2011 21:42
pyszne danie
MAR3STA 10.02.2011 18:16
muszą być pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak