Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk z miodem i sokiem porzeczkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

befsztyk 4 szt
sok z cytryny 1|2 szt.
bazylia 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczki
porzeczki 1|2 szklanka
Morela 12 szt.
gruszki 5 szt.
miód 1 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk z miodem i sokiem porzeczkowym

Befsztyk rozbić z obu stron,dobrze przyprawić,skropić sokiem z cytryny,owoce umyć,wycisnąć sok z porzeczek po czym wymieszać go z miodem,morele przekroić na połówki,gruszki pokroić na 8 owoce skropić łyżką oleju,posypać majerankiem wymieszać,befsztyki smażyć,po 3 min z każdej strony,gdy są gotowe odstawić a na patelni przysmażyć gruszki i morele,pod koniec smażenia dodać sok porzeczkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak