Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w zalewie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe 2 kg
jaja
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie.

ZALEWA:
3/4 szklanki oleju
1,5 litra wody
3/4 szklanki octu (albo mniej)
4 srednie cebule pokrojone w plastry
1 lyzka soli
6 lyzek cukru
1 lyzka vegety
1 puszka koncentratu pomidorowego
1 lisc laurowy
ziele angielskie 3-4 ziarnka

Zalewe gotowac 5 minut. Wystudzic. Zalac pieczarki. Odstawić w chłodne miejsce na dwie doby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak