Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żoładki drobiowe duszone w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 50 dag
włoszczyzna 1 pęczek
mąka kartoflana 1 łyżeczka
śmietana do sosów 1/2 szkl.
sól, pieprz do smaku
olej 1 łyżka
kostka warzywna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żoładki drobiowe duszone w warzywach

Wyczyszczone żołądki zalać wrzącą wodą, obgotować. Wyjąć i pokroić w paski i obsmażyć na łyżce oleju. Podlać wodą, dodać pokrojone w plastry warzywa, dodać kostkę warzywną i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką kartoflaną, dodać sól i pieprz, zagotować. Można dodać koperek. Podawać z kaszą jęczmienną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak