Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dipy po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 kubek
keczup pikantny 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
koperek 2 łyżki
ser pleśniowy typu gorgonzola 1 plaster
sól, pieprz do smaku
chili do smaku
oliwa 1 łyżka
szczypiorek 2 łyżki
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dipy po mojemu

Jogurt wymieszać z oliwą, majonezem, dodać szczyptę soli i pieprz do smaku. Rozlać do 3 miseczek. Czosnek wyciskamy przez praskę, mieszamy z koperkiem i dodajemy do 1 miski, jeszcze raz mieszamy. Szczypiorek drobno kroimy, mieszamy z keczupem i dodajemy do 2 miski, mieszamy z jogurtem. Ser pleśniowy dusimy widelcem z szczyptą chili i mieszamy z jogurtem w 3 miseczce. Tym sposobem mamy 3 różne dipy do różnych dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak