Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany nadziewane z oscypkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1/2 łyżki
mięso mielone indycze 200 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
oscypek 1/2 szklanki
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku
bakłażan 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany nadziewane z oscypkiem

Bakłażany przecinamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, oprószamy solą i odstawiamy.
Cebulę z czosnkiem, smażymy na złoto, dodajemy mięso i podsmażamy, doprawiamy do smaku. Natkę siekamy drobno, ser ścieramy na tarce, mieszamy z bułką i miesem. Bakłażana wycieramy z soli i soku, wykładamy do każdej połówki nadzienie i pieczemy całość ok 20-30 minut w 180 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 21.06.2012 08:39
coś idealnie dla mnie
Gosia32
Gosia32 19.09.2011 21:42
rewelacja
Gosia32
Gosia32 19.09.2011 21:42
rewelacja
daria899 23.04.2011 21:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak