Angielskie babeczki

Angielskie babeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • cukier

    25 dag
  • masło

    25 dag
  • jaja

    6 szt
  • rodzynki

    10 dag
  • skórka starta

    1/2 cytryny
  • migdały

    10 dag
  • cukier puder

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka zmiksować z cukrem i masłem, dodać mąkę, skórkę cytrynową, posiekane migdały i obtoczone w mące rodzynki. Ucierać przez 15 minut. Dodać pianę ubitą z białek i lekko wymieszać. ciasto wlać do foremek. Piec 30 minut w temperaturze 160 stopni C. Po ostudzeniu wyjąć ciastka z foremek i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat