Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielskie babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 25 dag
masło 25 dag
jaja 6 szt
rodzynki 10 dag
skórka starta 1/2 cytryny
migdały 10 dag
cukier puder 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie babeczki

Żółtka zmiksować z cukrem i masłem, dodać mąkę, skórkę cytrynową, posiekane migdały i obtoczone w mące rodzynki. Ucierać przez 15 minut. Dodać pianę ubitą z białek i lekko wymieszać. ciasto wlać do foremek. Piec 30 minut w temperaturze 160 stopni C. Po ostudzeniu wyjąć ciastka z foremek i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak