Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczypiorkowe bułeczki domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl.
mąka razowa 1 szkl.
drożdże 5 dag
mleko 1 szkl.
masło 5 dag
cukier 1 łyżeczka
jajko 1 szt.
sól 2 łyżeczki małe
szczypiorek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: szczypiorkowe bułeczki domowe

Stopić masło. Drożdżę wymieszać z ciepłym mlekiem i łyżeczką cukru, gdy rozczyn podrośnie dodać mąki, jajo, sól i masło. Ciasto dokładnie wyrobić, aż będzie odstawać od naczynia. Odstawić pod przykryciem. Posiekać szczypiorek. Gdy zwiększy swą objętość wsypać szczypiorek,połączyć z ciastem. Formować bułeczki, ułożyć na posypanej mąką blasze, odstawić na chwilę. Wstawić do piekarnika, piec w temp. 150 stopni 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak