Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 500 gram
cebula 1/2 szt
figi 3-5 szt
śmietana 12% 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Kalarepkę dokładnie obieramy z łykowatej skórki, ścieramy na drobnej tarce a jabłko na grubej. Cebulę, rodzynki i figi kroimy w paseczki, dodajemy do kalarepyi. Doprawiamy solą, pieprzem, śmietaną i sokiem z cytryny zalewamy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 09.06.2011 21:49
super
anja3107 03.05.2011 12:47
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak