Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 1 garść
marchew 2-3 szt
brzoskwinia 1 szt
jogurt naturalny 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 1 szt
cukier 2 łyżeczki
bakłażan
dżem morelowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bakłażanów

Migdały blanszujemy i obieramy ze skórek, kroimy na płatki. Bakłażany obieramy, kroimy na pół i gotujemy w wodzie z solą i cukrem. Marchew po obraniu gotujemy w kostkę i gotujemy w wodzie z solą i cukrem. Ugotowanego bakłażana kroimy w kostkę, łączymy z marchwią i migdałami, brzoskwinią pokrojoną w kostkę, natką posiekaną, mieszamy i doprawiamy. 1/2 cytryny kroimy na małe kawałki, z drugiej części wyciskamy sok do śmietany z dżemem. Mieszamy śmietanę z dodatkami i polewamy sałatkę, obkładamy ją kawałkami cytryny i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 07.03.2012 11:04
mniam
daria899 21.05.2011 14:51
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak