Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koprem i skwarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
koper 1 pęczek
słonina
sól do smaku
mąka 2 łyżki
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koprem i skwarkami

Kapustę poszatkować, posolić, zalać szklanką wody i gotować. Kiedy będzie miękka słoninę pokroić w kostkę i stopić. Skwarki przełożyć do kapusty, z tłuszczu i mąki przygotować zasmążkę. Przelać do kapusty, wymieszać. Zdjąć z ognia, doprawić octem winnym i dodać posiekany koper. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 16.03.2012 08:15
pyszna
agnieszka214 29.01.2012 13:05
uwielbiam
Iwona51
Iwona51 23.02.2011 12:34
uwielbiam taką kapustę
IKrakowianka 10.02.2011 12:32
Bardzo lubię taką młodą kapustę do obiadu
agnieszka137 10.02.2011 12:11
świetna, już tak wiosennie i nowalijkowo
aginaa 10.02.2011 09:40
super
amorzenek 10.02.2011 07:13
super:)
iwa643 10.02.2011 07:10
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak