Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 szkl
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mięso mielone 50 dag
cebula 2 szt
papryczka chili 1 szt
oliwa 3 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone z fasolą

Fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso, drobno pokrojone chili i drobno posiekaną cebulę, przesmażyć, przyprawić do smaku solą pieprzem i tymiankiem. Do mięsa wsypać odcedzoną z wody fasolę, dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z 2/3 szklanki wody i gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.11.2013 19:43
Zapowiada się fajnie.
Motorek 29.06.2012 08:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak