Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1/2 kg
olej 3 łyżki
mąka 3 łyżki
rodzynki 3 łyżki
śmietana 22% 1/2 szklanki
sól
Majeranek suszony Prymat
jabłko kwaśne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z rodzynkami

Żeberka opłucz, podziel na porcje. Posyp solą, pieprzem i majerankiem. Oprósz mąką. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż żeberka. Podlej gorącą wodą, przykryj, duś na małym ogniu do miękkości.
Jabłka oczyść z gniazdek nasiennych, pokrój na cząstki. Żeberka wyjmij. Do powstałego sosu dodaj rodzynki, jabłka i śmietanę. Przypraw. Gotuj 10 minut. Włóż żeberka, podgrzej. Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 28.05.2012 19:43
bardzo lubie zeberka, tylko rodzynki nie bardzo
marta1371 28.06.2011 18:42
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak